måndag 28 mars 2011

Nu är pippin klar!

Nu äntligen har jag stickat sista maskan på min pippitröja! Som synes så blev den inte till sonen. Han betonade mycket bestämt, att nån pippitröja kunde det inte komma på fråga, så jag omformade idén till en pippikofta till mig själv istället. Det fick bli en helt vanlig koftmodell. Inget mönster, jag har bara mätt, räknat och stickat på känn. En sån där skön vardagströja som man kan dra på sig lite när som. Här ser det ut som att framstyckena är sneda, men jag har bara nålat ihop dem och tydligen lite snett, så när jag får sy i knappar på riktigt, så ska ränderna matscha varandra både till höger och vänster :) De här röda knapparna hittade jag i min knappburk, men de räcker ju inte, så eventuellt får jag försöka hitta helt nya röda som räcker till eller så kanske jag köper några blå och syr i varannan. Det kanske är passande busigt till en pippimodell? Jag har aldrig provat varken Addistickor eller stålstickor, så i helgen hittade jag dessa på Textera och beställde. Supersnabb leverans som kom i postlådan redan idag :) Det ska bli spännande att testa dem! Sist, men inte minst, en ny lite bild på min garnkompis igen:) Jag tror att han har fått samma smak för garn som sin matte?

tisdag 22 mars 2011

Jag har vunnit!!

Häromveckan fick jag mail ifrån Thomas Kvist som har Tedman & Kvist, att jag skulle skicka min adress för jag hade vunnit ett garnpaket! Man blir ju glad! Ska man få garn så där, helt appropå...?!! Men inte kommer jag ihåg varför, eller vad jag hade deltagit i. Det känns som att det måste ha varit länge sedan jag anmälde mig i alla fall... Idag kom det STORA paketet med tre olika sorters garnhärvor, 5 * 100 gr i varje! Det här är lite mera sommargarner, så det blir att fundera på vad det ska kunna bli :) Här är en bild på Jansson i hans nya sovställe om kvällarna... Min ena garnkorg! Det är väl nu när jag betar av på garnlagret som det har blivit en lämplig "grop" att moja ner sig i. Jag är ganska säker på att han känner sig helt nöjd med valet!!

lördag 19 mars 2011

Jag har fått Pippi!

...inspiration! Härliga Dödergök har ju för ett bra tag sedan stickat sina fina pippivantar och man ser mycket pippimönster omkring sig överallt. Nu har även min jobbarkompis mamma börjat sticka pippitröjor till hela familjen och då plötsligt kände jag, att jag vill ju också!! Jag köpte ju några nystan Veljestä sju Bröder för ett par månader sen och det får bli mitt pippiprojekt. Jag hoppas på att yngsta sonen E ska vilja ha den sedan om den blir klar. Jag finns ju flera varianter på bårdmönstret och jag testade lite olika, men jag bestämde mig för det här som blir lite skirare eller vad man ska säga. Innan jag fick lägga upp till nya tröjan, så var strumporna tvungna att bli färdiga. De var ju faktiskt väldigt roliga att sticka också, men så fort man har börjat tänka på ett nytt projekt, så vill man ju igång med det. Då sätter jag ibland lite regler för mig själv och säger till mig att jag måste slutföra det jag håller på med först. Det funkar ganska bra faktiskt för det är mycket som blir klart då, som säkerligen skulle sluta som UFOn annars...

onsdag 16 mars 2011

Titta vad jag fick med posten idag!

Så här superjättefina stickmarkörer hittade jag hos Karin som har Oops Smycken! Hon är syster till Stickfrossa och det var där jag fick nys om dem. Jag skickade ett mail till Karin och fick snabbt både svar och kunde beställa dem, så idag låg de i brevlådan! Åh, så fina! Annars har veckan innehållit stickning av de här strumporna som länge har funnits på min To-do-list. De heter Old Shale Two Yarn Socks och jag stickar dem i Aracaunía Ranco och stickor 2,5 mm. Såg när jag redan var klar med den första att jag hade stickat spetskanten för kort... Det skulle ha varit två omgångar mönsterrapport till, men jag kände att det får jag nog leva med. Det repas inte upp. Så kan det bli när man både ska följa en film och inte läser mönstret ordentligt... Strumpor har jag ju inte stickat på ett tag, men det känns som att det kan bli några par nu. Man vet inte... :) Jag har även varit i baktagen och gjort det här brödet från Bevemyrs Blogg. Det är ett frukostbröd med flera mjölsorter, ost, persilja och timjan i. Lite speciell smak, men väldigt gott! Ha en fin vecka!

lördag 12 mars 2011

Blir det vår om man bestämmer sig för det??

Blir det vår om man hänger ut tvätten, även om man måste gå på skaren dit...? Jag tror det! Blir det vår om man skottar och skottar in luft i all snö som ligger kvar på den skuggiga framsidan? Jag tror det!! Blir det vår om man inte ger sig förrän man fått fram de späda små krokusknopparna under snöberget? Jag tror det absolut!!! Och jag kan knappt vänta på att de ska slå ut sina välkomna blommor snart:) Den här bilden har jag faktiskt fotat idag på vårt fina berg på baksidan och ser ni skymten av någon snö? Visst är det väl för härligt!! Här är min ännu så länge oblockade kofta i Cascade och visst var det väl den här modellen det skulle bli? Jag tror att det här blir en riktig favorit faktiskt. Knapparna är de fina i pärlemor från Butik Bolla som jag fick av Syster Yster när hon var i Göteborg i höstas. Tycker de blev fina till! Önskar er en riktig vårhelg med mycket sol, även om luften är ganska kall ännu. Men den som väntar på något gott, eller hur?

lördag 5 mars 2011

Nu är det klippt!

Idag har jag varit på Korps och fått lite mönsterhjälp och goda råd till min klänning som jag ska sy till Söderköpings Gästabud i höst. På bilden är de utklippta mönsterdelarna, linnetråd att sy med och metallöglor för snörningen som ska vara i ryggen. Det är egentligen två klänningar, en underklänning i linne och en överklänning i ylle. Här har jag valt oblekt linne och en lite roströd ylle som färger. Jag har tänkt att jag ska vara lite tidsenlig och sy för hand, så det är ju bra att det är ganska många månader kvar till september... Jag kom på att jag ju inte har bloggat min kofta i Heavens Hand än. Den har varit klar ett bra tag och jag har använt den ganska flitigt. Tyvärr är här en inte så bra inomhusbild med blixt, men jag hoppas att något ska gå att urskilja.
Här är en närbild på en fläta.
Och precis som många andra, så har här införskaffats boken Solveigs Vantar :)
Häromdagen fick jag ett nyhetsbrev från Adlibris om att de hade lite rea på stickböcker och då fanns den här med. Dyr ändå visserligen, men man kan väl inte ha köpstopp samtidigt på både garn och stickböcker...??
Hoppas att det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag, för då ska jag nog försöka vårfeja lite i uterummet. Där borde man snart kunna vara sitta och njuta av sol och värme :)
Önskar er en skön helg!